6 Nisan 2010 Salı

VANİLYALI FRAMBUAZLI MUS


Komposto için:
1/2kg frambuaz
1/2 su bardağı vişne suyu
5 yemek kaşığı toz şeker
1 çubuk tarçın
1 buçuk tatlı kaşığı nişasta
1 limon kabuğu rendesi
Vanilyalı krema için:
1/2lt süt
1 paket vanilya
10 yemek kaşığı toz şeker
3 yumurta sarısı
3 yemek kaşığı vanilyalı puding
150ml krema
Yapılışı:
Bir tenecerede vişne suyu ve şekeri kaynatın.Frambuaz ce tarçını ekleyip karıştırın.10-15 dk üstü kapalı olarak pişirin.Soğuk suda ermiş nişastayı ekleyin.Limon rendesini de ekleyerek sürekli karıştırıp 3dk daha pişirin.Karışımı buzdolabında bekletin.Vanilyalı kerma için;sütü tencereye alın.Vanilyayı ekleyin.ayaumurta sarılarını,şekeri,toz pudingi ekleyip mikserle beyazlaşana kadar çırpın.Tenecereyi soğuk su dolu başka bir kaba oturtarak soğuyuncaya kadar karıştırmaya devam edin.Kremayı çırpıp soğumuş karışıma ekleyin.Bardaklara önce frambuazlı karışımı sonra vanilyalı kremayı doldurararak 2 saat buzdolabında bekletin.Arzuya göre renkli şekerlerle süsleyerek servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder