7 Nisan 2010 Çarşamba

VEJETERYAN PİZZA..........




Güzel bir hafta sonu dileklerimle geldim...

Bu hafta pek bir yoğun geçti, akşam yemeklerini bile evde yemedik; sabah çıkıp akşam eve gelince doğal olarak mutfaktan da uzakta kaldım.

Çarşamba akşamı Denizli belediye konservatuarı'nın hazırladığı, Özay Gönlüm'ü anma programına gittim. Türkü aşığı birisi olarak Özay Gönlüm'ün Denizli türkülerini doya doya dinledim:) Denizli Türkülerini Denizli'li sanatçılardan dinlemek isterseniz Tıklayın..
Efendim pizzamıza gelince, bizimkiler hiç'te vejeteryan değiller. Eskiden olsa bu pizzaya pek rağbet göstermezlerdi, ama geçen hafta haberlerdeki salam sosis sucuk vs. Amerikada artık üzerinde kanser yapar yazısı ile satılacağı açıklaması üzerine; evdeki sosisi ve salamları bıdık yedi:) Bunca zamandan beri benim "yemeyin bu ne idüğü belirsiz şeyleri" dememe rağmen yedikleri bu ürünleri bu haber sonrasında evden uzaklaştırma kararı alındı:)

Hâl böyle olunca dolapta duran mantarlar bir anda pizzanın başrol oyuncusu oldu, yardımcı oyuncuyu sorarsanız o da kuru domates..

Kuru domates pizzada harika lezzet veriyor denemediyseniz mutlaka deneyin derim, bir daha vazgeçemeyeceksiniz...

1 tepsi pizza için malzemeler.
3 su bardağı un(eğer ince tabanlı bir pizza isterseniz unu biraz daha azaltabilirsiniz)
1 paket instant maya.
1 kahve fincanı zeytinyağı
1 yemek kaşığı şeker, ve yeteri kadar tuz.
Yarım kg mantar.
Kuru domates.
Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri..

Ilık su ile kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun ve mayalanmaya bırakın..

Bu arada yarım kg mantarı doğrayıp hiç yağsız teflon tavada suyunu salıp çekene kadar açık ateşte soteleyin..
10-12 tane kuru domtesi sıcak suda bekletip süzün..

Mayalanan hamuru büyüklüğünde açıp tepsiye yerleştirin. çatalla delikler açıp üzerine sulandırılmş salça ketçap yada acı sos dökün(ben yazdan hazırladığım acı sostan kullandım acılı çok güzel oluyor)..

Üzerine mantarları ve domatesleri yerleştirin isterseniz yeşil yada kırmızı biber zeytin vs. kullanabilirsiniz ben kullanmadım...

Bütün malzemeleri koyduktan sonra 200 derecede ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.

Pişmesine yakın fırından çıkarıp üzerine rendelenmiş kaşar döküp kaşarlar eriyene kadar pişirin..

Üzerine kekik serperek yiyin gari:)))
Hoşçakalın..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder