8 Nisan 2010 Perşembe

Vişne Soslu Kedidili Bisküvili Pasta


Yaman Etkinliklerin Temmuz ayı evsahibesi yemekkokusu Tuğba arkadaşımız etkinlik konusu olarak "kırmızı meyveleri" seçmiş. Aslında bu konuyu ben de evsahibi olduğum #ye 47 etkinliği için düşünmüş, sonra vazgeçmiştim. Kendisine kolaylıklar diliyor ve etkinlik için bu pastayı gönderiyorum. Etkinlik bahanesi ile ben de evdeki malzemeleri tatile çıkmadan önce değerlendirmiş oldum. Tarifi kekevi' nden.

Malzemeler :
1 paket kedidili bisküvi

Kreması için :
3 tepeleme yemek kaşığı un
7 yemek kaşığı tozşeker
2,5 su bardağı süt
1 paket labne peyniri
1 paket vanilya

Bisküvileri ıslatmak için:
1 tatlı kaşığı granül kahve (nescafe)
1 su bardağı kaynamış su
1 yemek kaşığı tozşeker

Vişne sosu için :
1/2 su bardağı dondurulmuş ya da taze vişne
1/2 su bardağı vişne suyu
2 silme yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı tozşeker
Süslemek için;
kurdele, hazır şeker süsler, vb.
Yapılışı :
Un, şeker ve süt bir tencereye alınıp kaynatılır. Koyu bir kıvam alıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Biraz ılıklaşınca labne peyniri ve vanilya eklenipmikser yardımıyla iyice karışana kadar çırpılır ve soğumaya bırakılır.
Kaynamış suya granül kahve ve tozşeker eklenip karıştırılır, ılık hale gelmesi için bekletilir.
Kelepçeli kalıbın tabanı çıkartılıp, servis tabağına oturtulur. Kedidili bisküvilerin bir tarafı hafifçe kahveli suya batırılır ve pastanın duvarının yüksek olmaması için uçlarından biraz kesilir. (Islatmadan kesilirse kırılabilir.) Bisküvilerin kesilen düz tarafları tabana gelecek şekilde kalıbın yan duvarlarına dizilir. Kalan kesik parçalar kalıbın tabanına doldurulur. Kremanın yarısı bisküvilerin üzerine dökülür. Kalan bisküviler de kahveli suyla ıslatılarak kremanın üzerine dizilir. (Bisküviler kalıba dizilirken gerekirse bıçakla kesilebilir, düzgün bir kat oluşturması için.) Kalan krema bisküvi katının üzerine dökülür ve kaşıkla düzgünce yayılır. Pasta buzdolabında soğumaya bırakılır.
Üst sos için; vişne taneleri, vişne suyu, nişasta ve tozşeker küçük bir tencereye alınır. Koyu ve akıcı bir kıvam alıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Gerekirse biraz sıcak su ilave edilebilir. Hazırlanan sos pastanın üzerine dökülür ve pasta tekrar buzdolabına yerleştirilir. Tamamen soğuduktan sonra kalıptan dikkatlice çıkarılıp istenilen şekilde süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder