8 Nisan 2010 Perşembe

Yalancı İskender Kebap (Yufkalı)


Yemeğin orjinali pide ile yapılır. Börek yapmaktan vazgeçince aldığım yufkaları bu şekilde değerlendirdim. Pide bulamayanlar için bir alternatif olabilir.

Malzemeler :
2 adet böreklik yufka
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kebap için;
500 gr. bifteklik parça et (dilimlenmemiş)
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet yeşil biber
1 yemek kaşığı tereyağı
2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
2-3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı domates salçası
kekik, karabiber, kırmızı pulbiber, tuz
Servis için;
yoğurt
Yapılışı :
Donmuş haldeki bifteklik et buzu iyice çözülmeden ince ince dilimlenir. Sıvıyağ ve tereyağı bir tencereye alınıp eritilir, etler eklenip suyunu bırakıp çekinceye kadar kavrulur. Yemeklik doğranmış soğanlar eklenip kavurmaya devam edilir. Küp doğranmış domates, ince kıyılmış yeşil biber ve sarımsak eklenip karıştırılır. Tuz ve baharatlarla tatlandırılır. Sıcak su eklenip etler yumuşayıncaya kadar pişirilir.
Yufkalar düz bir zemine serilir. Ortadan kesilerek iki eşit yarım daire haline getirilir. Her bir parçaya fırça yardımıyla sıvıyağ sürülür ve rulo şeklinde sarılır. Rulodan 2 cm. genişliğinde parçalar kesilir ve tepsiye dizilir. Bütün yufkalar bu şekilde hazırlandıktan sonra kalan sıvıyağ üzerlerine sürülür. Orta ısılı fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirilir.
Fırında kızaran yufkalar servis tabağına alınır. Üzerine pişen etler yerleştirilir, yoğurtla birlikte servis yapılır. İsteğe göre yoğurda ezilmiş sarımsak da eklenebilir.
Not : Üzerine tereyağlı sos dökerek servis yapabilirsiniz, ben yemeğin suyundan biraz gezdirdim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder