7 Nisan 2010 Çarşamba

VİŞNELİ PASTA
















Malzemeler
4 yumurta
4 kahve fincanı un
4 kahve fincanı şeker
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 kahve fincanı sıcak su
Kreması için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
50 gr margarin
ayrıca,
1 kase vişne
yarım çay bardağı damla çikolata
1 paket kremşanti
1 su bardağı süt
kakao ve hindistan cevizi
Yapılışı
Pandispanya için 4 yumurtayı şekerle birlikte kabarıncaya kadar çırpın. İçerisine kaynamış 1 fincan su, sıvıyağı ekleyip karıştırmaya devam edin. Sırasıyla unu, nişastayı, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip karıştırın. Karışımı yağlanmış kek kalıbına döküp 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Pandispanyayı kalıptan çıkartıp soğutun. Kreması için margarini eritin. Ununu ekleyip kavurun. Rengi dönmeye başlayınca şekerini ekleyip içinde eritin. Sütünü ekleyip krema kıvamına gelinceye kadar pişirin. Ocaktan aldıktan sonra mikser yardımıyla 5 dakika çırpın. Keki ikiye bölüp vişnelerin içinden çıkan suyla ıslatın. Pandispanyanın bir katına kremayı yayın. Her tarafına vişne ve çikolataları serpin. Üzerine diğer pandispanyayı koyun. Krem şantiyle pastanın her tarafını kaplayın. Arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder