7 Nisan 2010 Çarşamba

Yenibaharlı Kakaolu Kek


Ye # etkinlikleri 42. evsahibesi Sevgili Hale (http://www.soframiz.com/) etkinlik konusunu baharatlı tarifler olrak belirlemiş. Kendisine bu tarifimi sevgilerimle beraber gönderiyor ve bol tarifli bir etkinlik olmasını diliyorum.

Malzemeler :
4 adet yumurta
1.5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı + 1 yemek kaşığı un
200 gr. eritilip, soğutulmuş margarin
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tarçın
2 yemek kaşığı kakao
Üzerine;
1 paket (80 gr. ) bitter çikolata
Antep fıstığı veya file fındık
Yapılışı :
Yumurta ve toz şeker, çukur bir kaba alınarak, köpük oluncaya kadar çırpılır. Margarin ve süt eklenir. Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir. Malzemeler iyice özleşince yenibahar ve tarçın ilave edilip, karıştırılır. Kek kalıbı margarin ile yağlanır. Hamurun yarısı kalıba dökülür. Kalan hamura 2 yemek kaşığı kakao ve 1 yemek kaşığı süt eklenerek karıştırılır. Kakaolu hamur, sade hamurun üzerine dökülür. Bir çatal yardımıyla karıştırılıp, şekil verilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında batırılan kürdan temiz çıkıncaya kadar (yaklaşık 35-40 dakika) pişirilir. Soğuyunca kalıptan ters çevrilerek çıkartılır. Banmari yöntemiyle eritilen bitter çikolata kekin üzerine gezdirilir. Antep fıstığı veya file fındık ile süslenip, dilimlenerek servis yapılır.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder