5 Nisan 2010 Pazartesi

YİNE İZMİR KOKULU BİR GÜNDÜ..

ISLAK KEKLİ MUFFİNLER TARİFİ BURADA
SAKIZLI LOKUMLAR VE SAKIZLI KAHVEM
İZMİR DOSTLAR FIRININA AİT BOYOZ VE YUMURTALAR
BOYOZLAR
ÇİKOLATA

BENİM YAPTIĞIM KARAMELLİ yaban mersinli, cevizli ve fındıklı ÇITIRLAR İlknurun bana getirdiği ıspanaklı- peynirli boyozlar ( gece çekimi olduğundan renkler
doğal değil )
İZMİR ALSANCAKTAKİ DOSTLAR FIRININDAN BİR KARE
SICCACIK BOYOZLAR KARA FIRINDAN ÇIKARKEN...


MERHABA ARKADAŞLAR,
Geçen gün ceylan bebek annesi ipekten söz etmiştim.Sevgili arkadaşım İLKNURun kardeşi ve yeğeni.
İlknur bayramda İzmirde ki kardeşi İPEKin yanındaydı ve bende kendisinden Bana BOYOZ getirmesini rica etmiştim. sağolsun kırmamış ve getirmişti.

Boyoz İzmirlilerin ve izmir severlerin yakından bildiği Milföy hamurlu yaklaşık 20 - 25 katlı ,katmer katmer bir tür poğaça-çörektir.

Hikayesi ise şöyle : 15.YY. da İspanyadan göç eden Museviler gelirken yanlarına bu çöreğide almışlardı, ondan sonrada izmire yerleşince oraya has bir çörek olarak anılmaya başlanmıtır.Orjinal adı İspanyada BOLLOS tur

BU lezzeti İzmirde Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesinin sonundaki DOSTLAR FIRININDA bulabilir, en güzelini ordan alabilirsiniz. hatta artık dondurulmuş olarakda satılıyor. ülkeler arası veya şehirler arası götürülebilsin diye.

Burada sadesini, ıspanaklısını vede tahinli şekerlisini bulabilirsiniz. Mutlaka sabah kahvaltılarının vazgeçilmezidir İzmirlinin. Yanında da kara fırında , suyun içinde 10-15 satte yavaş yavaş pişen ,Gri Yumurta servis edilir. lezzetini buradan alıyor işte.

İstanbulda ise şubeleri taksim- şişli- mecidiyeköy- ümraniyede bulunan HAMUR ABİ BÖREKÇİLERİnde bulabilirsiniz.

Birde Beyoğlu- İstiklalde börekçilerin camında boyoz vardır yazar. Benden söylemesi :)))) Amaaaaaaaaaaaaa illaki alsancak DOSTLAR FIRINI ,Unutmayınız.

Biraz çok yenince vücutta tatlı şirinliklere sebep oluyor. Tartı size durumu açıkça belli ediyor çünkü :))))))))))))))))))))))))

Yolu İzmire düşen herkese selam ola. Kumru ve boyoz yemeden, sakızlı kahveyide dibek kahvecinden almadan sakın dönmeyiniz..... benide unutmak yok tabii bu arada :))) !!!!!

SEVGİLİ İLKNUR TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYOR, Yukarıda ilknura hazırladığım ,kahve yanı ikramlıklarımı görüyorsunuz.

HER BİRİNİZE SEVGİLER İLETİYORUM.

HOŞÇAKALIN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder