7 Nisan 2010 Çarşamba

YOĞURTLU MEYVE SALATASI



Malzemeler; ( 10 adet kase için )
* 10 adet kedi dili bisküvi
* 750 gr süzme yoğurt
* 1/2 çay bardağı pudra şekeri
* 2 su bardağı kayısı suyu
* 1 adet büyük boy armut
* 1 adet büyük boy elma
* 2 su bardağı dolusu çekirdeksiz sarı üzüm
* 1 adet büyük muz
* 1/2 narın tanesi
*1/2 limon suyu
* Üstünü süslemek için ballı mısır gevreği
Hazırlanışı;
1.Öncelikle süzme yoğurdu 1 su bardağı kayısı suyu ile gevşetip, pudra şekerini döküp iyice karıştıralım
2.Meyvelerin kabuklarını soyduktan sonra tavla zarı büyüklüğünde doğrayarak, kararmamaları için limonsuyunun içine atıp karıştıralım.
3.Her bir kasenin dibine bir adet kedi dili bisküviyi ikiye bölerek yerleştirelim. Ve kedidillerinin üstüne birer yemek kaşığı kayısı suyu dökerek, kedi dillerinin yumuşamasını sağlayalım.
4. Kasede yumuşayan kedi dillerinin üstüne, yoğurt karışımından birer kaşık dökelim. Az gelirde bisküviler kapanmazsa yarım kaşık daha ilave edelim.
5. Limonlu suyun içinde bekleyen meyveleri süzerek kaselere paylaştıralım. Taneye ayrılmış narların yarısını da meyvelerle beraber karıştıralım.Meyvelerin üstlerine de birer kaşık yoğurt karışımından döküp meyveleri kapatalım. Yoğurt az gelirse birer kaşık daha ilave edelim.
6. En üste arta kalan nar tanelerini serpelim, ortaya ballı mısır gevreği dökelim. Arzuya göre kivi, ananas dilimleri, dövülmüş fındık, toz antep fıstığı da serpilerek servis yapılabilir.
Servise yakın bir zamanda hazırlanırsa daha iyi olur. Dolapta beklediğinde yoğurt biraz sertleşebiliyor.
Afiyet olsunnnnnnnnnnnn....................

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder