7 Nisan 2010 Çarşamba

ISPANAKLI RULO BÖREK


Oldukça yumuşak olan bu böreğin benim için bir başka cazibeside ıspanaklı olması. ıspanaklı böreklere asla hayır diyemem. Geçtiğimiz hafta sonu misafirlerim için hazırladığım bu böreğin tarifi ise oldukça kolay.
Malzemeler;
*5 adet böreklik hazır yufka,
*ıspanak,
*100 gr taze kaşar,
*100 gr beyaz peynir,
*1 adet yumurta,
*1 su bardağı sıvıyağ,
*2 su bardağı süt,
*1 adet yumurta sarısı ( üstüne sürmek için)
Hazırlanışı;
1.Öncelikle ıspanakları çok iyi yıkayıp, ince ince doğrayalım. Doğradığımız ıspanakları suyunu çekinceye kadar pişirelim ve soğumaya bırakalım.
2.Soğuyan ıspanaklara, çok az miktarda tuz,karabiber, bir adet yumurta, rendelenmiş kaşar ve beyaz peyniri ekleyelim.
3.Yufkaların her birini yarım daire olacak şekilde ortadan ikiye ayıralım.
4.Her bir parça yufkanın üstüne sıvıyağ ve süt karışımından fırça ile sürdükten sonra, düz kenarına boydan boya ıspanaklı karışımdan serpip, rulo şeklinde sarıp, açılan kısımları kendi etrafında bükelim ve aşağıda tepside görüldüğü gibi tepsiye uzunlamasına yerleştirelim.(Tepsiyi yağlı kağıt ile kaplarsak, börekler pişerken tepsiye yapışmaz.Ayrıca tepsi çok kirlenmeyeceği için sonradan yıkamasıda kolay oluyor.)
5.Bir adet yumurta sarısını, sıvı karışımdan arta kalanla beraber çırpıp, yine fırça yardımı ile böreklerin üzerine sürelim.
7.Önceden 200 derecede ısıtılan fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirelim.
Börekler fırından çıktıktan sonra üstlerini bir mutfak havlusu ile kapatırsak,böreklerin kuruyup, sertleşmesini önlemiş oluruz.
NOT; yukarıdaki ölçüler midi fırın tepsisi içindir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder