5 Nisan 2010 Pazartesi

YUFKA ÇANAĞINDA KEREVİZ SALATASI


Hiç şüphesiz ki kereviz salatası kışa damgasını vuran bir salata oldu:)) Gerçekten kereviz çok faydalı bir sebze. Kendine has kokusundan dolayı olacak ki pek tercih edilmez. Ama salatasında bu kokuya dair hiçbirşey olmadığı için daha çok tercih ediliyor sanırım. Salatasını farklı bir şekilde sunmak isterseniz işte size bir seçenek;))

MALZEMELER:
1 Yufka
2 Orta boy kereviz kökü
2-3 Havuç
1 Kase yoğurt
2 Yemek kaşığı mayonez(şart değil)
2 Diş sarmısak
1-3 Dal dere otu
Tuz

YAPILIŞI:


Kerevizleri rendeleyelim. Ama kararmaması için ya üzerine limon suyu damlatalım yada hemen yoğurtla temas ettirelim. Diğer yandan havuçları da rendeleyelim. Sarmısaklı yoğurdumuza moyonezimizide ekleyip hepsini bir güzel karıştıralım. En son üzerine dere otu ve tuzuda serpelim. Salatamız servise hazır. Yufka çanakları içinse bir yufkayı karelere keselim. Kullanacağımız kalıp büyüklüğüne göre. Sonra iki tane kare yufkayı birbirine çapraz üst üste ya muffın kalıbına ya da fırına dayanıklı kaselere koyalım. 160-170 derecede kızartalım. Hazır olan salatamızı soğuyan kaselerimize boşaltalım. Bu kaseyi her türlü farklı sunumlarınız için kullanabilirsiniz.. Afiyet olsun sevgiler.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder