8 Nisan 2010 Perşembe

ZARF BÖREĞİ:)


Her zaman her tür malzemeyle yapılabileceK kolay bir börek.;)

MALZEMELER:

8 TANE İÇİN:
2 Tane yufka
1 Çay bardağı sıvı yağ
1 Çay bardağı soda
1 Çay bardağı krema

İÇİ İÇİN:
3-4 Tane haşlanmış patates
1 Parça beyaz peynir
Tuz , karabiber, pul biber

YAPILIŞI:

Önce haşlanmış patatesleri ve peynirleri ezelim. İçine baharatlarıda koyalım ve karıştıralım. Daha sonra düz bir zemine ilk yufkayı serelim. Bir kasede karıştırdığımız soda, yağ ve kremayı iyice yufkanın üzerine sürelim. Daha sonra yufkaları kenarlarından içe doğru katlayalım. Şekli kare gibi oluyor ve karışımımızı tekrar üzerine sürelim. En son yufkamızı ortadan artı olacak şekilde ve dötr parça çıkacak şekilde keselim. Yufkaların üstüne hazırladığımız içi koyalım. Yufkamızı zarf şeklinde katlayalım ve kat yeri altta kalacak şekilde tepsimize dizelim. Üzerine yumurta sarısı sürelim. Eğer isterseniz üzerine susam, çörekotu serpin ya da benim yaptığım gibi milföyleri şerit şeklinde kesin ve üzerine yerleştirin. 180 Derecede böreklerimizi kızarana dek pişirelim ve sıcakken servis edelim. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder