1 Nisan 2010 Perşembe

Zeytinli Açma

Zeynep'in diş buğdayı menüsü için hazırladığım açmalar...
malzemeler:
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1,5 su bardağı ılık su
  • 1 çay bardağı zeytin yağı (yada sıvı yağ)
  • 250 gr. yumuşatılmış margarin
  • 1 kg. un
  • kibrit kutusu kadar yaş maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 2 yumurtanın akı (içine)
  • 2 yumurta sarısı (üzerine)
  • zeytin ezmesi
  • susam

yapılışı: Bir kabın içine ılık süt, ılık su, zeytin yağı, unu, maya, şeker ve yumurta aklarını bırakarak iyice yoğuralım ve hamur haline getirelim. Hazırladığımız hamuru üç parçaya ayırıp açalım. Her bir parçaya yumuşak haldeki margariden sürüp, rulo şeklinde sarıp buzdolabında bir saat bekletelim. Hamurdan bir yumurta büyüklüğünde parçalar kopartıp, elimizle açalım. Üzerine zeytin ezmesi sürüp açma şeklini verelim. Yağlı kağıt serili tepsiye dizip, yarım saat dinlendirelim. Üzerine yumura sarısı sürüp, susam serpelim. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim..

afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder