1 Nisan 2010 Perşembe

ŞEVKETİ BOSTAN

Şevketi bostan severek yediğimiz Ege ve Akdeniz'e özgü en lezzetli sebzelerden.Ayvalık tarafında "Akkız" olarak biliniyor. Doğal olarak yetiştiği ve toplanması oldukça meşakkatli olduğundan biraz pahallıya satılıyor. Ama bir yiyen bir daha vazgeçemiyor :)
.
1/2 kg şevketi bostan
300 gr kuzu eti ( kol ya da buttan kemiksiz kuşbaşı)
1 soğan
1/2 limon
1,5 su bardağı su
1 yemek kaşığı un
zeytinyağı
.
Kuzu eti ve soğan,etler suyunu salıp çekene kadar zeytinyağında sotelenir. Temizlenip yıkanmış,doğranmış şevketi bostanlar eklenir. 1,5 bardak su ve tuz eklenip düdüklü tencerede 20-25 dakika pişirilir. 1 yemek kaşığı un 1/2 limon suyunda ezilir.Gerekirse biraz su eklenir.Pişen şevketi bostana eklenip 2-3 dakika daha ocakta tutulur. Ben tercih etmiyorum ama eğer istenirse terbiyeye 1 yumurta sarısı eklenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder