6 Nisan 2010 Salı

Zeytinyağlı Barbunya

Zeytinyağlı Barbunya

En sevdiğim zeytinyağlıların başında gelir, o yüzden mevsimi geçmeden taze barbunya'yı mutlaka pişirin :)

Malzemeler
- Yarım kilo taze barbunya
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane domates
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 tane havuç
- 2 tane kesme şeker
- maydanoz
- Tuz

Hazırlanışı:
1- Ayıklanmış barbunyaları tencerede 10 dakika haşlayıp suyunu süzün.Temiz bir tencereye zeytinyağını koyun.
2- Yemeklik doğranmış kuru soğanı,sarımsakları ve ince halka şeklinde doğranmış havuçları ilave edip soteleyin.
3- Kabuklarını soyulmuş domatesleri küp küp doğrayıp tencereye ilave edin.
4- Barbunyaların üzerini geçicek kadar sıcak su koyun.Tuzunu ve şekerini ekleyip, kısık ateşte barbunyalar yumuşayana kadar pişirin.(suyunu kontrol etmeyi unutmayın)
5- Soğuduktan sonra servis tabağına alın ,üzerini ince doğranmış maydanoz ile süsleyip servisini yapın.

Afiyet Olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder