7 Nisan 2010 Çarşamba

Zeytinyağlı İçbaklalı Enginar


Malzemeler :
6 adet ayıklanıp, temizlenmiş enginar
500 gr. iç bakla
1 adet kuru soğan (10-12 adet arpacık soğan, ayıklanıp, yıkanmış)
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 limonun suyu
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı (silme) un
Yapılışı :
Yemeklik doğranmış soğan (ya da arpacık soğan) zeytinyağında pembeleştirilir. Un eklenip bir süre kavrulur ve su eklenir. Kaynamaya başlayınca iç baklalar tencereye ilave edilir. Limon suyu, tuz ve şeker eklenip, karıştırılır. Enginarlar baklaların üzerine kapatılır, kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Enginarlar tencereye alınıncaya kadar limonlu suda bekletilir, aksi halde kararırlar.) Soğuduktan sonra enginarlar servis tabağına alınır, içlerine bakla doldurulur. Dereotu ile süslenerek servis yapılır. (Derotu almayı unuttuğum için frenk maydanozu kullandım.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder