6 Nisan 2010 Salı

ZEYTİNYAĞLI İÇ BAKLA.




GÜNAYDINNN GÜNAYDINNNNN.... HERKESE SEVGİLER İYİ HAFTALAR...


Dün malum ANNELER GÜNÜ idi. Duygu yüklü , çok yoğun hislerle karışık bir günü daha ailelerimizle paylaşarak
anıların arasına gizledik.
Hava İstanbul'da tamda yaşanası güzellikteydi ve bizde HAKKINI VEREREK YAŞADIK. Boğazda kahvaltı, ardından kahveler, sonrada gün ortası VALİDE SULTANIMIN çok sevdiği RAMİZ DE BİR AİLE YEMEĞİ yendi. Dondurmalar O'nun sevdiği gibi Mado'da tadıldı !! Çaylarıda evimizde ailecek içerek yorgunluklar atıldı. Hep beraber bir gün geçirmenin keyfiyle,en son Valide Sultanımıda evine bırakarak gün tamamlandı .... (resimler yayınlanacak)
Diyete ise elbette devam, ama fireler verildi, böyle özel günlerde çok sıra dışı olmasada ev ortamı yaratmak zor oluyor. Ben yinede uç noktalara girmeden tadımlıklarımı yaptım.....
NEYSE , :))))
BU GÜNden itibaren tüm arşivi yayınlamak istiyorum.yaklaşık 1.5 aylık arşiv var elimde. İlk olarak nisanın ilk enginar ve iç baklalarıyla yaptığım ,diyete çok uygun
kıymetli bir sebze olan enginar-iç bakla faslını yayınlayıp bitiriyorum.

Dilediğiniz kadar haşlanmış enginar (tarifi )
1/2 kg iç bakla (dış kabuğu ayıklanmış !)
1 yemeklik soğan,3 yk zeytinyağı,az tuz, 1 yk toz şeker, dereotu.

YAPILIŞI :

Ayıklanan iç baklalar, az tuzlu az limonlu suda 12-15 dk haşlanır. çok çabuk pişer kabuğu ayıklanınca başında bekleyelim lütfen.
Pişince süzüp soğutalım.
z.yağ ve doğranmış soğan sarartılıp,içine tuz-şeker ilave ediip altı kapatılır. yeşil rengini koruması için taze dereotları en son eklenir ve soğuyunca iç baklalarla karıştırılır.
Haşlanmış enginarların içlerine konup,dereotuyla servis yapılır.
AFİYET OLSUN... ÇOK SEVGİLER...

NOT: Çok Çok Sevgili FİLİZ'İMİZİN GEÇİRDİĞİ KAZAYI ÇOĞUMUZ DUYMADI
SANIYORUM :((( !!!
BODRUM'A GİDERKEN NE YAZIKKİ BİR KAMYONUN KIRMIZI IŞIKTA GEÇMESİ ,ÇOK DRAMATİK SONUÇLAR DOĞURABİLECEK :( !!! BİR HABERİ ALMAMIZA NEDEN OLABİLİRDİ.
YÜCE YARADANIN MUCİZELERİ ÇOKTUR ,HEP DERİM.
ÇOK SEVDİĞİMM ARKADAŞIMA ACİL ŞİFALAR DİLİYOR. AİLESİNE BU MUCİZE İÇİN MUTLULUĞUMU İLETMEK İSTİYORUM. EN KISA ZAMANDA TABURCU OLUP ARAMIZDA OLDUĞU GÜNÜ SABIRSIZLIKLA BEKLİYECEĞİM.


CANIM FİLİZCİĞİM , ANNEANNELERİN EN ŞAHANESİ :) GEÇMİŞLER OLSUN,YÜCE YARADAN SENİ DAİMA KORUYUP,SEVDİKLERİNE BAĞIŞLASIN CANIM ARKADAŞIM.

SESİNİ DUYMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM :((((

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder