6 Nisan 2010 Salı

Izgara Biftekli Sandviç




Özellikle ızgarada dana etiyle aram hoş değildir, yağsız olduğundan yavan gelir bana. Sulu yemeklerde de öyle; kuzu eti tercihimdir. Ancak kuzu eti de yağlı oluşuyla çocukların tüketiminde sorun oluyor, yemeğin içinde seçtikleri zaman sinirlerim hopluyor. Bence dana eti en çok haşlama ve kavurmaya yakışıyor olsa da çocuklara et yedirebilmek için biftek ve bonfile kullanmam gerekiyor sıklıkla. Bu da işimi kolaylaştıran bir başka et yemeği:

Malzemeler:

Dana biftek

Yoğurt

Mayonez

Marine Etmek İçin:

Süt
Birkaç damla limon suyu
Sıvıyağ

Tuz, karabiber

Toz kırmızıbiber

Kekik

Domates rendesi

Domates salçası


Biftekleri mümkünse bir gece önceden marine edin. Buzdolabında bekleyen biftekleri ertesi gün ızgarada bir güzel önlü arkalı, çatal batırmadan pişirin. Izgarada kızarttığınız ekmeklerin üzerine mayonezli yoğurt sürüp üzerine biftekleri yerleştirin. Izgara domates ve soğanla birlikte servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.


Dipten Not: Annemlerde badana boya içindeyim. Duvara sıva çekmeyi bile öğreniyorum. Kullandığım bilgisayarın tuşlarının yabancılığı yetmezmiş gibi, yüksek güvenlik duvarları yüzünden komşularımın sayfaları da açılır açılmaz kapanıyor çoğunlukla. Bunca iş güç arasında yorumlara elimden geldiğince yetişmeye çalışacağım. Sevgiyle kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder