5 Nisan 2010 Pazartesi

Z.YAĞLI DOLMA

MALZEME:
2 su.bar.pirinç(her bibere 1 kaş.pirinç)
1 su.bar.sıvıyağ
7-8 adet kuru soğan
1 kaş. fıstık
2 kaş.kuş üzümü veya iri kuru üzüm
yarım demet maydanoz dereotu
nane
tuz
1çay.kaş.tarçın,yenibahar,karabiber,şeker
1 limon suyu
1 tat.kaş.biber salçası (isteğe göre)
750 gr.biber
YAPILIŞI:
Soğan rendelenir,maydanoz ve dereotu sapları ince ince doğranır,fıstıkla birlikte sıvıyağda kavrulur...
Yıkanan pirinç biraz kavrulur,2 bar.sıcak su koyulup suyu çekene dek pişirilir.15 dak kapağı kapalı dinlendirilir...
Pirinçlere maydanoz,dereotu,tarçın,yenibahar,karabiber,şeker,tuz,üzüm,nane ve limon suyu koyulup karıştırılır biberler doldurulur....
Tencereye dizilir 2 bar.kaynar su koyulup pişirilir...Üzerine biraz sıvıyağ gezdirilir...
Ben size iki şekil sundum siz istediğinizi seçin arkadaşlar....
Dolmalar piştikten sonra önceden ısıtılmış fırında biraz fırınlanırsa biberlerin suyu çekilip biraz kızarınca emin olun tadı ve görüntüsü çok hoş oluyor (alttaki resim dolmaların fırınlanmış hali) ......Söylemek benden uygulamak sizden arkadaşlar :-)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder