8 Nisan 2010 Perşembe

Açma Börek



Açma Börek:
Bu böreği "hamur açmasını bilmiyorum" diyenlerde yapabilir.
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kağışı tuz
yarım limon suyu
aldığı kadar un
hamur yoğurulur 15 dakika dinlendirilir.
8 pazıya bölünür.
her parça açılır arası sıvıyağla yağlanır.
yağlanan parça D şeklinde katlanır geniş tarafına iç konur bükülerek kol böreği şeklinde tepsiye sıkı olmadan yerleştirilir.
üzerien yumurta sarısı sürülür.
iç: peynir, maydonoz, pastırma
patates, kıyma seçenek çok istediğinizi kullanabilirsiniz.
Tülay'ın eline sağlık:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder