6 Nisan 2010 Salı

AÇMA

Nefissss bir açma ,inanmıyorsanız deneyin bana hak vereceksiniz:)P.D.Ç.S.E.40.Necla ya gitsin

MALZEME:
2 su.bar ılık süt
1 çay.bar.sıvıyağ
1 adet yumurta(sarısı üzerine)
1 çay.kaş mahlep
1 yem.kaş şeker
tuz
1/2 paket margarin
1 paket istant maya
aldığı kadar un
YAPILIŞI:
Margarin hariç malzemeler karıştırılarak yumuşak ama ele yapışmayacak kıvamda bir hamur yoğrulur,mayalanması için ılık bir yerde hamur iki misli olana dek bekletilir...
Mayalanan hamur 8.e bölünür,margarinde 4.e bölünür.İlk beze servis tabağı büyüklüğünde açılır,arasına margarinin dörte biri elle yayılır,diğer hamur da açılıp üzerine kapatılır,kenardan başlayıp kıvırarak rulo yapılır.Tüm hamurlar aynı işlemden geçirilip dört adet rulo elde edilir..
Rulolar elle kıvrılarak hem margarin yedirilmiş olur hemde rulolar uzatılır ve her rulo altıya bölünür.İki tanesi birbirine dolanarak bükülür ve uçları birleştirilerek yuvarlaklar yapılır,üzerine yumurta sarısı sürülür,tepsye yerleştirilip 10-15 dak bekletilip ılık fırında kızarana dek pişirilir...
Kıtır kıtır açmalar hazırrrr,ılık yeyin lütfen hatta sıcağa yakın mmmmm:)artık pastahaneden açma almak yasakkkk:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder