6 Nisan 2010 Salı

PORTAKALLI KEK

Bu keki aslı arkadaşımızın blogunda gördüm ve denemeye karar verdim..gerçekten çok lezzetli ve hafif bir kek oluyor.Aslı' ya tekrar teşekkürlerimi sunuyorum..
Malzemeler;
3 yumurta
7 çorba kaşığı şeker(tepeleme)
7 çorba kaşığı un(tepeleme)
1 su bard.portakal suyu
1 portakal kabuğu rendesi
kabartma tozu,vanilya
biraz dövülmüş fındık
Yapılışı;
Öncelikle her kek tarifinde olduğu üzere yumurtalar ve şeker köpürünceye kadar çırpılır,elenmiş un,kab tozu,vanilya,portakal suyu ve rendesi eklenir.ben yarım kase dövülmüş fındık da ekledim,hepsi tekrar çırpılır,yağlanmış kalıba yada tepsiye dökülür..175 derecelik fırında 30-35 dakika pişirdim..Herkesin fırını farklı olduğu için,artık siz fırınınızın huyuna göre pişireceksiniz..
Aslının tarifinde 1 portakal yazıyordu,belki de 1 su bardağını kastetti, yinede ben 1 su bardağı koydum,portakallların sulu olup olmamalarına göre ölçü değişeği için bu şekilde yaptım..çok da güzel oldu..

Geçen pazar oy vermeye gittiğimiz okulun bahçesinden çekilmiş bir foto..Baharında gelmesiyle böyle güzel manzaralara şahit oluyoruz küçük şehrimizde.Allahım ne de güzel renklendirmiş doğayı..Yeşil ve mavi birarada insana huzur veriyor...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder