6 Nisan 2010 Salı

Ahududu-Çilek Kremalı Kolay Pasta









Canım nedense bugün blogumda pasta resmi görmek istedi :))
Malzemeler :
1 adet hazır sade pandispanya
1 paket ahududulu-çilekli hazır pasta kreması (Dr. Oetker) + 1 yemek kaşığı kremşanti (Kremanın kıvamını arttırmak için ekledim.)
1,5 su bardağı soğuk süt (Krema için)
1/4 su bardağı süt (Pandispanyayı ıslatmak için)
Arasına;
frambuaz, vişne, damla çikolata
Süsleme için;
şeker hamuru, kırmızı gıda boyası, yenilebilir pasta süsleri
Yapılışı :
Pasta kreması, kremşanti ve süt mikser yardımıyla kıvam alıncaya kadar (3-4 dakika) çırpılır. Pandispanya katları sütle ıslatılır, üstteki katı alta gelecek şekilde pasta tabağına yerleştirilir. Hazırlanan kremanın 1/3 'i birinci katın üzerine düzgünce yayılır. Damla çikolata, frambuaz ve vişne taneleri serpilir. Pandispanyanın diğer katı üzerine kapatılır, biraz bastırılır. Kalan krema ile pastanın üzeri ve yanları düzgünce sıvanır. Şeker hamurundan yapılan güllerle ve pasta şekerleriyle isteğe göre süslenir. Buzdolabında bir gece dinlendirilip servis yapılır.
Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder