6 Nisan 2010 Salı

AKRABALARIMDA BİR GÜN.


portakallı kurabiyeler (dondurma -kelebek-kuş kurabiye kalıbı kullandım)
patatesli börek
elmalı kurabiyeler
alman pastası
Samsun-Çarşamba gevrekleri

Nejlanın marifetli elleri (harika şeyler bilir)

zeytinyağlı pırasa
mercimek salatası
pazılı akıtma
közlenmiş biber.

Geçtiğimiz hafta içinde valide Sultanımla beraber bazı aile içi ziyaretler yaptık. Hem iadei ziyaret hemde bahar gezmeleri oldu bunlar. Çok ani bir kararla nejlayı arayıp emrivaki yapıp :) hızlı bir ziyaret kararı aldık.
Yeğenim Nejla tarabya'da ,çok güzel bir site içinde boğazın sırtlarında oturuyor. Lakin hava en kapalısından kapalı, en gri siyahından koyu elbeisesini giydiğinden hiç resim çekmek istemedim. Yağmurda bir yandan olunca zaten resimlerin bir anlamı kalmayacaktı. Emirgan'ada uğramayı düşünmüştük oysa, hep beraber kahvelerimizi içeriz diye ama, ne mümkün tabii o havada..
Bende giderken nezoşuma çok güzel bir bahar tabağı alıp, içine yeğenlerimize kurabiyeler hazırladım.. Çocuklar sonsuz mutlu oldular.. Hele okuldan gelipte onlar için hazırlanan bu süprizi görünce yüzlerinde güller açmıştı. Ama Nejlanın kayınvalidesi ve kızları serpil ve saadeti görüncede bizim yüzümüzde güller açmıştı. Çok yıllar olmuştu büyüklerimizi görmeyeli..
Nejlacığım bizlere, zeytinyağlı pırasa, közlenmiş biber ,mercimek salatası, pazılı akıtma, alman pastası, patatesli börekler, Samsun gevrekleri ve elmalı kurabiyeler hazırlamıştı..
Dönüşte ise hava iyice kötü olmuş trafik özellikle tarabyadan maslak -levent istikametinde arap saçına dönmüştü.. Yinede insanın kanları canları ile geçen bir gün her şeyi unutturmaya yetiyordu..

Sevdiklerinizle beraber nice güzellikleri paylaşmanız dileklerimle sevgiler... İYİ HAFTALAR.<

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder