6 Nisan 2010 Salı

Uçurtma Dönüşü Supangle





Uçurtma sezonunu gecikmeli de olsa açtık sonunda. Sevdiğim yaptı uçurtmamızı, yavru kuşlara anlatarak. Çocukluk anılarına daldık biraz, uçurtmanın küçük oğlanlar için öneminden, yapmının bisiklete binmek gibi hiç unutulmadığından bahsettik, tellere takılan, tepetaklak uzaklara düşen uçurtmaları hatırladık. Çocukların kuyruğu da kısa oluversin önerisine yapılan işin hakkını vererek yapılması gerektiği, emek vermek, kendi oyuncağını yaratmak, sabırla çalışmak üzerine verilen küçük söylevler eşliğinde bitti uçurtmamız. Evin her yerinde gezen naylon kesiklerine, ip kırıntılarına sesimi çıkarmadım. Akşam zor edildi, yemekten hemen sonra koştular parka sabırsız cücüklerim. Evi sakin bulmuşken, bilgisayar başında o blog senin bu blog benim dolaşırken Yasemin Hanım'da rastladım bu güzel tatlıya. İşte dedim, sevdiğimin ne zamandır istediği, soğuk yenecek, çikolatalı ve sütlü tatlı bu. Hemencecik yapıverdim, bu sebeple dibine kek yerleştiremediğim sekiz kase tatlıyı tezgahta soğumaya bırakıp, bu arada gökyüzünde salınırken gördüğüm uçurtmamıza doğru koşar adımlarla yol aldım. O akşam tam 28 tane uçurtma saydım gökyüzünde, çok şükür ipi kopmadan, başına bir iş gelmeden evimize döndük. Biraz da buzdolabında soğumasını beklediğimiz nefis tatlılar çok sevilerek yendi.


Tarifini olduğu gibi aktarıyorum.

Malzemeler:

1 lt süt

1 su bardağı şeker

1 su bardağı un

1 yumurta

2 bardak su

50 gr kakao

4-5 yemek kaşığı dolusu kakaolu fındık kreması

1 tatlı kaşığı sıvıyağ

Yapılışı:

1.Sütü, şekeri, unu ve yumurtayı bir tencereye alıp ocağa koyun.

2.Kaynayana kadar karıştırın.

3.Piştikten sonra ocaktan alıp içine 2 bardak suyu, kakaolu fındık kremasını, kakaoyu ve sıvıyağı ilave edin.

4.Mikserle birkaç dakika çırpın ve kaselere paylaştırın.

5.Oda sıcaklığına gelince buzdolabına koyun ve soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder