6 Nisan 2010 Salı

Apfel-Bananen Kuchen / Muzlu-Elmalı Kek

Kermes için pişirdiğim keklerden biri de Muzlu-Elmalı kekimdi..Dilimleme şansım olmadığından sizlerle bütün olarak paylaşmak zorunda kaldım..Tadının güzel olduğunu duymak beni mutlu etti ayrıca..))
Muzlu-Elmalı Kek
Malzemeler
4 adet orta büyüklükte yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya şekeri
minicik tuz
100 gr yumuşak tereyağ
1/2 çay bardağı sıvıyağ
3 yemek kaşığı tepeleme yoğurt
2 adet orta büyüklükte elma
1 adet muz
1/2 su bardağı iri kırılmış ceviz
1 çay kaşığı tarçın
1/2 limonun suyu
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Kek pişip fırından çıktıktan sonra üzerine sürülmek için,
Kayısı veya şeftali reçelinin suyu
Muzlu-Elmalı Kek
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Sıvıyağ,yoğurt eklenip çırpılır.

Elmaların kabukları soyulup rende yapılır.

Muz da rendelenip hemen karışıma ilave edilir.

Üzerlerine limon suyu,ceviz ve tarçın ilave edilip çırpılır.

Son olarak elekten geçirilmiş un, kabartma tozu eklenip eklenip çırpılır.

Kalıp yağlanıp fırın ısıtılır.

(Kalıbın içersine bu aşamada ben kırılmamış yarım cevizler yerleştirmiştim..
Çevrildiğinde dış kısmı görünecek şekilde)

Üzerine cevizleri yerinden oynatmadan minicik hamur konulup,
arkasından kalan hamuru düzgünce ilave edilir..

175 c de ısınmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir..
Muzlu-Elmalı Kek
Not:Kekim yine doğaçalamadır arkadaşlar..)Şimdiden sizlere afiyetler olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder