7 Nisan 2010 Çarşamba
ARPACIK SOĞANLI KÖY MANTARI
Malzemeler
1 kilo pestik mantarı
20-25 adet arpacık soğan
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz
karabiber
kekik
Yapılışı
Mantarları yıkayıp büyüklüğüne göre dörde veya beşe bölün. Arpacık soğanların kabuklarını soyup hafif tereyağında soteleyin. Mantarını, tuzunu ve baharatını katın. Mantarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bu mevsimde yağan yağmurlardan sonra ormanda mantarlar oluyor. Ama mutlaka bilen biri tarafından toplanmalı. Yoksa başka zehirli mantarlar toplanabilir. Kültür mantarına göre tadı daha lezzetli.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder