7 Nisan 2010 Çarşamba

ELMALI TART











MALZEMELER




1 bardak sut,yarim bardak siviyag,3 bardak un,2 kasik seker,kabartma tozu.Malzemeler sirasi ile karistirilir kulak memesi kivaminda yogurulur kare halinde merdane ile acilir.Kelepceli kalibin alti firin kagidi ile kaplanir.Ayrica 1 bardak ceviz,1 kasik siviyag,1 kasik seker karistirilir kaliba dokulur.3elma tavla zari dogranir 2 kasik seker,1 tatli kasigi tarcin 3 kasik kus uzumu ile karisir,Acilan hamurun genis kenarina elmali harc yayilir rulo sarilir,3 parmak genisliginde dilimler kesilir.Kesilen rulolar yanyana cevızlerın uzerıne dızılır orta ısı fırında pısırılır.Soguyan kaliptan alinan ters cevrilen tartin uzerine pudra sekeri serpilir.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder