2 Nisan 2010 Cuma

BAKLAVA VE SU BÖREĞİ

Sevdiklerinizle beraber sağlık,mutluluk ve başarı dileğiyle bayramınız kutlu
olsun.....

İlk önce baklava tarifiyle başlayalım;)

MALZEMELER
1 yumurta
1 sb süt
1 sb sıvı yağ
aldığı kadar un
1çk tuz
kabartma tozu

ŞERBETİ İÇİN;
4 sb şeker
5 sb su

YAPILIŞI
Hamuru yoğurmakla başlıyoruz ilk, daha sonra nişastayla tabak büyüklükle açıp 5 yada 6 tane üstüste koyup tabikiyle aralarında nişastayı unutmuyoruz;) kaç katta ceviziçi istiyorsak koyuyoruz böyle devam edip hepsi bittikten sonra baklavamızı dilimleyip önceden ısıtılmış 180 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. çıkardıktan sonra hazırladığımız şerbetide döküp çekmesini bekliyoruz,





Şimdi sıra geldi su böreğimize;)

MALZEMELER
4 yumurta
yarım kğ un (aldığı kadar)
1 tk tuz

YAPILIŞI
Hamurumuzu azıcık sert yoğurup, yufkalarımızı açıp sıcak suda azıcık pişirip soğuk suya atıp suyunu süzdürüp yağlanmış tepsiye açıp diğerine geçiyoruz, 1 tam tereyağı eritip içine birazda sıvı yağ ekliyoruz, bütün yufkaları böyle devam edip aralarına bu yağdan azıcık azıcık gezdirip orta katada maydanozlu peyniri koymayı unutmuyoruz tabikiyle;) bitince dilimleyip üstünede azıcı yağ gezdirip önceden ısıtılmış 200 derecede üzeri kızarana kadar pişiriyoruz, bukadarcık bu ölçülerde 2 büyük tepsi çıkıyor.
Afiyet olsun.....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder