6 Nisan 2010 Salı

Bananen Kuchen mit Haselnuss Krokant /Fındık Krokanlı Muzlu Kek

Yeni kek kalıbımda değişik bir tarif denemek isteyince,yine çok farklı bir kek çıktı ortaya..Tadına bakanlar tarafından yine çok beğenilip,hoş övgüler aldı..Asıl övgüyü alan, yine kek kalıbım oldu..))

Mutlu ve bereketli bir hafta sizlerle olsun arkadaşlar..!
Muzlu-Krokanlı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1 su bardağı şeker
vanilya şekeri
minicik tuz
minicik tarçın
1 limon kabuğu rendesi
3-4 damla limon esansı
75 gr tereyağ (oda sıcklığında)
4 yemek kaşığı yoğurt + 1 çay bardağı kadar yoğurt suyu
1,5 çay bardağı fındık krokant
1 adet muz
1 çay bardağı badem tozu veya ceviz tozu
2,5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Muzlu-Krokanlı Kek
Hazırlanışı
Yağ,şeker,vanilya,tuz,limon kabuğu rendesi,limon esansı,tarçın çırpılır.

Yoğurt suyu azar azar eklenip çırpılır.Yağ iyice pütürlüğünü kaybetmiş olacak.

Not:Yoğurt kabındaki suyu kullanmanız yeterli olacaktır.

Yoğurt,badem tozu veya ceviz tozu eklenip çırpılır.

İri iri doğranmış muz eklenip çırpılır.

Yumurtalar teker teker eklenip çırpılır.

Krokant eklenip çırpılır.

Son olarak k.tozu,un 3 seferde eklenip çırpılır.
Muzlu-Krokanlı Kek
Hamur yağlanmış kek kalıbına dökülüp eşit dağılması için masaya 1-2-3 sefer vurulur.

Önceden ısıtılmış fırında,175 c de yaklşık 45 dk pişirilir.

Pişip pişmediği, son aşamada kürdan yardımı ile yapılır.

Afiyetler olsun..
Krokanlı Kek

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder