7 Nisan 2010 Çarşamba

BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN


ŞEKER BAYRAMINIZIN ŞEKER GİBİ GEÇMESİNİ DİLEYEREK, BAYRAMINIZI KUTLUYOR, NİCE ŞEKER TADINDA BAYRAMLAR DİLİYORUM.

ŞEKER İKRAMLARIMIZ;TRUFLARIMIZ;
*400 gr bitter kuvertür,
*200 gr krema,
*2 paket hazır kakaolu kek
*1 su bardağı kadar parça çikolata,
*1 su bardağı hindistan cevizi,
*1 su bardağı irice parçalanmış fındık,
*1 su bardağı süsleme çikolata,
*1 su bardağı kadar toz antep fıstığı,
Hazırlanışı;
1. Benmnari usulü ile eritilen çikolatanın içine soğuk krema katılarak, mikserle çırpılır.
2.Karışıma elinizle ufaladığınız kek, hindistan cevizinin yarısı katılarak iyice yoğurulur.
3.Kıvama gelen karışımdan cevizden daha ufak parçalar koparılarak, bir kısmının ortasına parça çikolata bir kısmının ortasınada iri kıyılmış fındıklar konup, yuvarlanır.
4.Yuvarladığınız trufları, süsleme çikolata, hindistan cevizi veya toz antep fıstığının içinde yuvarlayarak, truf kağıtlarına yerleştirin.

*150 gr bitter kuvertür,
*1 su bardağı iri kıyılmış fındık,
*2 su bardağı nestle kakaolu mısır gevreği (Nesquik)
*2 çorba kaşığı file fındık
Hazırlanışı;
1.Çikolatayı benmari usulü eritin.
2.Eriyen çikolatanın içine fındıkları ve nesquiki katıp karıştırın.
3.Karışımdan tatlı kaşığı ile alacağınız parçaları truf kağıtlarına yerleştirin ve çikolata donmadan file fındıkları üstüne yerleştirin.
Her iki trufu da oda sıcaklığında bir gece bekletin. Afiyet olsun.
Evde misafirlere ikram etmek üzere hazırladığım bu truflardan, birde bayram ziyaretine giderken götürmek üzere hazırldım ve paketledim.Onların resimleride aşağıda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder