7 Nisan 2010 Çarşamba

HAVUÇ YOĞURTLAMASI

havuç yoğurtlaması 001
Hem kolay hemde çok lezzetli. Genelde bilinir ve yapılır. Bu tarifimiz bilmeyenler için.
Malzemeler;
*1 kg havuç
*2 çorba kaşığı zeytinyağı
*200-250 gr yoğurt ( arzuya göre artırılıp, azaltılabilir)
*2 diş dövülmüş sarmısak
*tuz
Hazırlanışı;
1.Havuçları yıkayın ve üstünü ince bir şekilde soyun. Soyucu /doğrayıcı aletle boylamasına ince ve uzun şeritler halinde doğrayın.
2.Zeytinyağı ve tuz ile birlikte, havuçlar yumuşayıncaya kadar kavurun.
3.Yumuşayan havuçların iyice soğumasını bekleyin.
4.Sarmısakları yoğurt ile birlikte çırpın ve soğuyan havuçlara katarak karıştırın.
5.Servis tabağına alacağınız havuç yoğurtlamasını, ince doğranmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder