6 Nisan 2010 Salı

Boşnak Mantısı

Mantıyı mevlitte tadıp, tarifini alamamıştım..Sağolsun sevimlimutfak
ve mail grubundan Reyhan'cığım da benim için yapıp tarifini orada paylaşmıştı.Dün akşam iş çıkışı eve geldiğimde,ben de hemen bu böreği yapıp,pişirip hemen dondurucuya attım..Aniden gelecek olan misafirler için pratik oluyor..))
3587040916_ec6668a74e_b
Malzemeler
5 su bardağı un (1 kg)
tuz
su
ara katları için erimiş tereyağ
Hepsini yoğurulup,yumuşak bir hamur yapılıp, 20 dk dinlendirilir.

Arası
400 gr kıyma
tuz,karabiber
2 adet kuru soğan
hepsini kvurup soğutun.

Hazırlanışı
Hamurdan 7 adet yumak yapılıp açılır.

Yumaklar tabak büyüklüğünde açılıp, aralarına tereyağ sürülüp,üstüste konulur.

Hamurun elle açılıp büyütülmesi gerekir.Fakat elle açma özelliğim olmadığından,
merdane ile açtım.

Hamurdan önce 2 parmak genişliğinde şeritler kesilir.

Kesilen şeritler tekrar kibrit kutusu büyüklüğünde kesilirler.

İçlerine kvrulmuş kıyma konulup kapatılıp,tepsiye dizilir.

Üzerlerine erimiş tereyağ sürülüp 175 c de yaklaşık 20 dk pişirilir.

Afiyetle ister yoğurtlu,ister börek niyetine yenilir.

Not:Ben ilk kez yaptığım için çok acemice oldu..Bu böreği yapan Boşnak arkadaşların affına sığınıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder