6 Nisan 2010 Salı

BUHARDA PİŞEN PORTAKALLI FİNCAN KEKLER

Ne zamandır bu keki denemek istiyordum,hangi tariften yapsam derken..soframız.com.daki portakallı tarifte karar kıldım..yarısını kakaolu yaptım,bakalım nasıl yapılıyomuş:)
MALZEME:
1 adet portakal
3 adet yumurta
1,5 su.bar.toz şeker
2 su.bar.un(az gelirse un eklenir)
1 adet kabartma tozu
1 su.bar.portakal suyu
kakao(arzuya göre)

YAPILIŞI:
Portakal kabuğuyla birlikte rondodan geçirilir,yumurta ve şeker mikserle çırpılır.Diğer malzemelerle karıştırılır.Yağlanmış fincanların içine pasta kağıtları yerleştirilir,yarıdan fazlasına hamur dökülür.Derin bir tencereye yerleştirilen fincanların yarısına kadar su doldurulur.Kapağına bir havlu sarılır(buhar damlamaması için)ve tencereyi ateşe koyun,kaynamaya başlayınca altı kısılır ve yarım saat pişirilir.Piştikten sonra yarım saat bekletilip kapağı açılır.Tarifte üzerine sos dökülmüştü ,biz daha az kalorili olsun diye böyle yedik (laf aramızda soslu daha güzel olur)







Hiç yorum yok:

Yorum Gönder