8 Nisan 2010 Perşembe

ÇİN BÖREĞİ
















Malzemeler
3 adet yufka
3 tane yumurta
1 su bardağı galeta unu
3 adet pırasa
2 adet havuç
1 adet yeşil biber
1 adet kırmızı biber
100 gr taze fasulye
250 gr ince kıyılmış tavuk göğsü
1 kahve fincanı soya sosu
yarım çay kaşığı tuz
yarım demet taze soğan
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Sıvıyağda tavuk etlerini hafif rengi dönünceye kadar çevirin. Sebzeleri ince ince kıyın. Tavukların içerisine sebzeleri ve tuzu ilave edip soteleyin. Pişmesine yakın içerisine soya sosunu ve karabiberini ekleyip biraz daha pişirin. Ocağın altını kapatın. Yufkaları tezgaha sererek 4'e bölün. 12 parça elde edin. Hazırladığınız iç malzemeden yufkaların içerisine paylaştırın. Rulo şeklinde sarın. Açılmasın diye ucunu suya batırın. Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa bulayıp yağlanmış tepsiye dizin. Kızgın fırında pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder