8 Nisan 2010 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI YAPRAK SARMASI
















Malzemeler
1 kilo tuzlu yaprak
3 bardak pirinç
3 adet soğan
1 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 çay fincanı üzüm
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı şeker
1 çay kaşığı tozkırmızı biber
1 yemek kaşığı salça
1 çay bardağı sıvıyağ
Yapılışı
Yaprakları akşamdan yıkayıp suya koyun. Soğanları ince ince kıyın. Sıvıyağda kavurun. Fıstıkları ilave edip pembeleştirin. Pirinci ve salçayı ilave edip kavurun. Diğer malzemeleride ilave edip biraz daha kavurun. 1.5 su bardağı sıcak su ilave edip tencerenin kapağını kapatın. Ocağın altını kısıp demlenmeye bırakın. Yaprakları tek tek açın. Geniş kısımlarına 1 tatlı kaşığı iç harçtan koyup kenarlarını katlayıp ince ince sarın. Tencereye dizin. Pişirmek için tencereyi kısık ateşe koyun. Tencereye 2 bardak sıcak su ilave edin ve üzerine bir tabak kapatıp pişirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder