5 Nisan 2010 Pazartesi

EKLER PASTA

çok acil yapıldığı için,çikolata muntazam olamadı :(








EKLER PASTA (profiterol hamuru)

1 sb su
100 gr tereyağ ( ev tereyağım var tuzsuz)
1 sb un
4 yumurta ( 3 iri de yeterli)
1 tutam tuz
1 adet kesme şeker
1 pk. vanilya
çok az limon rendesi ( arzuya bağlı)


ARA SOSU :

2 sb süt.
2 çb şeker
1.çb. un.
2 tk nişasta.
2 yumurta sarısı
*
1 poşet krem şanti
1 çb süt.

ÜZERİNE:

250 GR BİTTER VEYA SÜTLÜ KUVERTÜR (Kahve dünyası kullanıyorum bu aralar)

Hamuru için

sU - YAĞ- ŞEKER- VANİLYA TUZ ŞEKER PİŞİRİLİR. KENDİNİ TOPARLAYINCA TOP HALİNE GELİR. BU HAMUR TOPU SOĞUTULUR.
iÇİNE YUMURTALAR BİRER BİRER YEDİREREK EKLENİR ,MİKSERLENİR.
DÜZGÜN BİR AKIŞKAN HAMUR ELDE EDİLİR.
DERİN BİR VAZO İÇİNE SIKMA TORBASI KONUR,UCUNA SIKMA DUYU TAKILIP, HAMUR DÖKÜLÜR.
YAĞLI KAĞIT SERİLMİŞ TEPSİYE DÜZGÜN ARALIKLARLA TOPLAR VEYA EKLER ÇUBUKLARI SIKILIR.
170* ISINMIŞ FIRINDA FIRIN KAPAĞI AÇILMADAN PİŞİRİLİR. (YOKSA SÖNER HAMURLAR)
PİŞİNCE İÇİNDE SOĞUMAYA BIRAKILIR.

ARA SOSU:

SÜT ŞEKER-UN-NİŞASTA PİŞİRİLİR,
DİĞER YANDA KREM ŞANTİ HAZIRLANIP SOĞUTULUR,
VE SOĞUMUŞ ARA KREMANIN İÇİNE EKLENEREK GÜZELCE MİKSERLENİR.
EKLERİN ARASINA SIKILARAK ,SERVİS TABAĞINA DİZİLİR.
ÜZERİNE BENMARİ USULÜ ERİTİLEN ÇİKOLATAYA BATIRILIP SERVİS YAPILIR.

AFİYET OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder