7 Nisan 2010 Çarşamba

Fındıklı-Kahveli Kurabiye





Tarifi Hatice Hanım 'ın sayfasından aldım. Kendisinin de önerilerini dikkate alarak bazı değişiklikler yaptım. İkram ettiğim arkadaşlarım tarafından çok beğenildi.

Malzemeler :
250 gr. tereyağı (oda sıcaklığında yumuşamış)
2 adet yumurta (birinin akı üzeri için ayrılır.)
1 su bardağı pudra şekeri
Aldığı kadar un (yaklaşık 3 su bardağı )
1 paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)

1 paket vanilya
2-3 tatlı kaşığı granül kahve


Üzeri için:

çekilmiş fındık, yumurta akı

Yapılışı :

Pudra şekeri ve tereyağı yoğurma kabına alınarak iyice karıştırılır. Yumurtalardan birinin akı ayrılıp, kalanı karşıma eklenir. Azar azar un ve kabartma tozu eklenir ve kulak memesi yumuşaklığında bir hamur oluncaya kadar yoğrulur. Granül kahve eklenip, fazla ezmeden hamura yedirilir. (Hamurun yarısı ayrılıp, kahve eklemeden, ceviz büyüklüğünde yuvarlanıp, önce yumurta akına sonra fındığa bulanarak da şekil verilebilir.) Kahveli hamurdan portakal büyüklüğünde parça kopartılıp, biraz kalınca bir rulo yapılır. Hazırlanan rulo verev şekilde dilimlenir. Önce yumurta akına, sonra fındığa batırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklarla dizilir. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında 15-20 dakika pişirilir.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder