5 Nisan 2010 Pazartesi

Havuçlu Kek


Malzemeler

- 4 yumurta
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvıyağ
- 2 su bardağı rendelenmiş havuç
- 1.5 su bardağı tozşeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 fiske tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 su bardağı dövülmüş ceviz

Hazırlanışı:

1- Yumurta ve tozşekeri beyazlaşana kadar çırpın.
2- İçine sıvı yağı ekleyip karıştırın.
3- Elenmiş unu,kabartma tozunu ve diğer malzemeleri ekleyip iyice çırpın.
4- Kek malzemesnin içine en son dövülmüş cevizi , tarçını ,ve havucu ekleyip tahta kaşık ile iyice karıştırın.
5- Yağlanmış ve unlanmış 24 cm'lik kalıba kek hamurunu dökün.
6- Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 35-40 dakika pişirin.(kürdan testi yapmayı unutmayın ve ilk 20 dakika fırının kapağını asla açmayın.)

Afiyet olsun...



İlgili Linkler:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder