6 Nisan 2010 Salı

İFTAR SOFRASI- 1

KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN
Kuran da Kadir Gecesi için Leyletü'l kadri hayrun min elfi şehrin Kadir Gecesi bin aydan hayırlı bir gecedir diye buyuruluyor. Bu nedenle bu geceyi ihya edelim... Kadir geceniz hayırlı olsun..
O gece boyunca melekler, Rablerinin izniyle ölü canlara hayat taşımak için bölük bölük inerler; her çeşit barış, huzur, saadet ve güven taşırlar... ta şafak sökünceye dek!.. Bu mübarek Kadir Gecesinde Allah dualarınızı kabul etsin.



çanakkale peyniri
topladığım beyaz ve siyah incirler
tatlı lor
komşu yapımı ev tereyağı

bahçe ürünleri
ellerimle topladığım pembe domateslerim
komşunun ürettiği saf bal
bahçe incirlerimiz ( reçel oldu- tarif vereceğim )





Yaz tatilimizi ege ve akdenizde tamamlayıp,Ağustos sonunda İstanbul'a dönmüştük, bazı işleri toparlayıp ,tekrar tatilimizin ikinci yarısı için bu seferde Assos'un yolunu tuttuk.
Çok sevdiğimiz tatillerden biri oldu Çanakkale , doğal ortamda, tabiatın tüm bereketiyle, ülkemizin eşsiz tarihi dokuları arasında çok çokk güzel bir haftaydı.
Geçen senede yaza vedamızı yine Çanankkale'de Bozcaada da yapmış 30 ağustos zafer bayramınıda yine oralarda kutlamıştık..
Dönüş günümüz ramazana denk gelmişti, akşam evimize geldiğimizde hemen çanakkale'nin bereketleriyle hazırlamış olduğumuz soframızda oruçlarımızı açtık, sanırım en güzel öğün kahvaltı öğünü.
Bu sofra bizim yol dönüşü ilk yetişrirebildiğim iftar soframız omuştu,

Hepinize sevgilerimi iletiyorum, KADİR GECENİZ MÜBAREK OLSUN.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder