6 Nisan 2010 Salı

KADAYIF DOLMASI




MALZEME:
Yarım kg. yaş kadayıf(dolmalık)
3-4 adet yumurta (çırpılmış)
ceviz veya fındık karışımı(içine 2 yem.kaş şeker)
kızartmak için:tereyağ,margarin,sıvıyağ karışımı (sıvıyağ ağırlıklı)
ŞERBET:
4 su.bar.şeker
4 su.bar.su
minik bir limon dilimi
YAPILIŞI:
Kadayıftan parçalar alınır içine ceviz karışımı koyulur,uzun veya oval şekilde biraz gevşek sarılır,yumurtaya bulanır ve kızgın yağda kızartılır.Önceden kaynatılıp soğutulmuş şerbete atılır.
İstenirse sıcak sıcak .istenirse soğuyunca yenir....
Çoçukluğumda annem bu tatlıyı çok yapardı özellikle de ramazanda ama o hep tereyağında kızartırdı(laf aramızda o daha güzel oluyordu)aahhh kolestrol ve kilo sorunu olmasa keşke:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder