5 Nisan 2010 Pazartesi

Kara Şimşek (Yeşil Mercimek Yemeği) & Mantar Dolması

Kara Şimşek
Malzemeler

- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 2 orta boy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber

Hazırlanışı:
1- Yeşil mercimeği yıkayıp yarım saat soğuk suya koyup bekletin.
2- Daha sonra yeşil mercimeği 5 dakika kadar kaynatıp ,çıkan siyah suyunu dökün.
3- Başka bir tencerede sıvıyağ'da yarım ay şeklinde doğradığınız kuru soğanı kavurun.
4- İçine salçasını ekleyip beş dakika daha pişirin.
5- Üzerine yeşil mercimeği ,yemeğin suyunu(göz kararı) tuzunu ve karabiberini ilave edin.
6- Mercimekler yumuşayıncaya kadar pişirin.Sıcak olarak servisini yapın.

Afiyet Olsun...


Mantar Dolması
Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 200 gr kaşar peyniri(küp küp doğranmış)
- Tuz

Hazırlanışı:
1- Mantarları yıkayıp limonlu suyun içine atın.
2- İçlerini çıkartıp kurulayın.
3- Minik minik doğradığınız kaşar peynirini mantarların yuvasına yerleştirin.Üzerine çok az tuz serpin.
4- Güveç kaplarına ya da fırına dayanıklı cam bir tepsiye dizin.Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15 dakika pişirin.Sıcak olarak servisini yapın..

Afiyet Olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder