6 Nisan 2010 Salı

KARNABAHAR KIZARTMA

Aslında herkesin bildiği,kolay ama bir o kadar da lezzetli karnabahar kızartma..Belki de ben çok sevdiğim için,lezzetli buluyorumdur.
Yapılışını hatırlatıyorum hemen..

Karnabaharları irice dallara ayırıp yumuşayana kadar haşladım.Haşladığım suya tuz da ekledim.Buharlı pişiriciniz varsa,su değdirmeden haşlamak tabiiki daha yararlı.Sonrasında 1/2 şişe soda, 1 yumurta,biraz tuz ve 1 yemek kaşığı unla bir bulamaç hazırladım.Haşlanmış karnabaharları bulamaca bulayıp kızgın yağda kızarttım.Sarımsaklı yoğurt sosunu hazırladım.Karnabaharların üzerine gezdirip,biraz nane ve pul biber ekledim.İşte bu kadar.Afiyet olsun :)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder