7 Nisan 2010 Çarşamba

KATMER POĞAÇA


Neredeyse gezdiğim tüm blog komşularım, arkadaşlarım bu poğaçayı yapmışlar, denemişler ve çok beğenmişler. Bende de ister istemez bu poğaçaya karşı bir istek oluştu:)) Dedim bir de ben deneyeyim şe meşhuuur poğaçayı. Denedim valla meşhur olmakta haklıymış tek kelime ile mükemmel oldu. Bir önceki tarifimde belirttiğim gibi bu poğaçalarıda bayram kahvaltısı için hazırlamıştım ilk defa ama kesinlikle son olmayacak:) Herkese şiddetle öneririm. Sevgilerimle...

MALZEMELER:

1 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvıyağ
1 yumurta (akı içine, sarısı üstüne)
20 gr yaşmaya (veya 1 yemek kaşığı kurumaya)
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı tozşeker
Aldığı kadar un

Arasına; 75 gr tereyağ (oda sıcaklığında yumuşatılmış)
100 gr beyaz peynir


YAPILIŞI:
En başta mayamızı eritiyoruz. Bunu için sütümüzü biraz ılıtıp derin bir kaseye alalım. İçine mayamızıda koyup eritelim. Sonra diğer malzemelerimizi ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Hamurumuzun mayalanmasını beklemeden sekiz eşit parçaya bölelim ve bunları tabak büyüklüğünde açalım. Açtığımız hamurların arasına da yumuşak tereyağımızı sürelim ve üst üste koyup yufkadan biraz kalın olabilecek şekilde açalım. Açtığımız hamurumuzu sigara böreği yapar gibi kesip içine birer parça beyaz peynir koyup saralım ve yağlı kağıt serili tepsimize dizelim. 15-20 dakika dinlendirelim üzerine yumurta sarısı sürüp fırınlayalım. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder