5 Nisan 2010 Pazartesi

Kavurma

Kavurma

Tarifler çok birikti ,hepsini arka arkaya yolluyorum ..O yüzden mi bilmiyorum sürekli onaylayamadığım mesajlarım var.Sizde de böyle bir sorun var mı ? Kavurma'yı yemediğim için lezzetini bilemiyorum ama tadına bakanlar çok beğendi.
TuzBiber dergisinin bayram ekinde yayınlanan kavurma tarifi;

Malzemeler
- 1 kg kuşbaşı dana eti
- 125 gr margarin
- Yarım çorba kaşığı tuz
- 3,5 su bardağı su

Hazırlanışı:

1- Dana etini iyice yıkayıp tuzla karıştırın.Eti kavuracağınız tencereye 125gr margarini koyun.
2- Margarin eridikten sonra tuzladığınız eti tencereye ilave edin.Bir iki kez karıştırdıktan sonra suyunu ekleyin.
3- Tencerenin kapağını kapatarak orta ateşte eti pişirmeye bırakın.Etler suyunu çekip yağına kalıncaya kadar pişirin.
4- Daha sonra yanında bol yeşillikli mevsim salatası veya çoban salatası ile birlikte servisini yapın.

Afiyet Olsun..

Pelince:Yemeğin su miktarı etin sertliğine ve yumuşaklığına göre değişiklik gösterebilir.Eti kalaylanmış bakır veya alüminyum tencerede kavurursanız çok daha iyi bir sonuç elde edersiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder