- 1 PK KEDİ DİLİ BİSKÜİ
- 1 SU BARD SÜT
- 1 YEMEK KAŞIĞI NESCAFE
MUHALLEBİSİ İÇİN
- 3 SU BARD SÜT
- 5 TEPELEME YEMEK KAŞIĞI UN
- 1 SU BARD TOZ ŞEKER
- 1 PK KREM ŞANTİ (BİR BARD SÜTLE ÇIRPILMIŞ)
ÜZERİNE ÇİKOLATA SOSU (PAKETİNDEKİ TARİFE GÖRE HAZIRLANMIŞ)
YAPILIŞI
ÖNCELİKLE KREM ŞANTİ HARİÇ DİĞER MALZEMELERLE MUHALLEBİYİ PİŞİRİYORUZ. SOĞUMAYA BIRAKIYORUZ.
ÜZERİNİN SÜSLEMESİ İÇİN KREM ŞANTİDEN BİR MİKTAR AYIRDIKTAN SONRA, SOĞUYAN MUHALLEBİYLE KREM ŞANTİYİ MİKSERLE 4-5 DK KADAR ÇIRPIYORUZ.
KEDİ DİLİ BİSKÜİLERİMİZ İÇİN SÜT VE NESCAFEYİ GENİŞÇE BİR KABDA KARIŞTIRIYORUZ.
BATON KALIBIMIZIN ALTINA ÇIRPTIĞIMIZ KREMADAN KOYUYORUZ. ÜZERİNE KAHVELİ SÜT KARIŞIMINA BATIRDIĞIMIZ KEDİ DİLLERİNİ YERLEŞTİRİYORUZ. BİR KAT DAHA KREMA KOYUYORUZ. BU ŞEKİLDE KALIBIMIZ DOLANA KADAR İŞLEME DEVAM EDİYORUZ.
DOLAPTA BİR GECE BEKLETTİKTEN SONRA TERS ÇEVİRİP, KALIPTAN ÇIKARIYORUZ. PİŞİRİP SOĞUTTUĞUMUZ ÇİKOLATA SOSU VE AYIRDIĞIMIZ KREM ŞANTİYLE SÜSLÜYORUZ. DİLİMLEYİP SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder