7 Nisan 2010 Çarşamba

KİVİLİ PASTA
















Malzemeler
5 adet yumurta
5 kahve fincanı un
5 kahve fincanı tozşeker
1 kahve fincanı mısır nişastası
yarım kahve fincanı sıvıyağ
1 kahve fincanı sıcak su
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
içi için
3 su bardağı süt
yarım su bardağı un
yarm su bardağı toz şeker
50 gr margarin
1 paket vanilya
üzeri için
1 su bardağı süt
1 poşet kremşanti
gıda boyası
boncuk
arasına koymak için
6 tane kivi
Yapılışı
Yumurtayla şekeri kabarıncaya kadar çırpın. Diğer malzemeleri sırasıyla ekleyip yumurtanın sönmemesine dikkat ederek hafifçe karıştırın. Yağlanmış bir tepsiye dökün. 170 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Kreması için margarini eritip unu kavurun. Sütünü ve şekerini ekleyip fokurdamaya başlayıncaya kadar pişirin. Kremayı ocaktan aldıktan sonra 5 dakika mikserle çırpın. Keki soğutup ikiye kesin. İç kremasını sürüp kivileri dizin. Diğer keki üzerine kapatın. Krem şantiyi sütle çırpın. Krem şantiyle sıvayıp arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder