8 Nisan 2010 Perşembe

Körili Sebze - Yemek Tarifi

Körili Sebze - Yemek Tarifi

Mutfak: Fransa
Süre: 20-40dk

MALZEMELER
2 Orta Boy Patates 2 Havuç 2 Kabak
1 Sogan
2 Dis Sarmisak
1 Taze Yesilbiber
2 Çorba Kasigi Siviyag
1 Çay Kasigi Kimyon
1 Parça Karnabahar Çiçegi
1 Çorba Kasigi Bezelye
1 Çorba Kasigi Köri

YAPILIŞ TARİFİ
Patatesleri haslayip soyun. Iri küpler halinde dograyin. Havuçlari küp seklinde dograyin. Kabak ve sogani dilimleyin. Sarimsagi dövün. Siviyagi tavada kizdirip kimyon ve dogranmis yesil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Sogan ve sarimsagi ekleyip karistirin. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardagi su dökün. Atesi kisip kapagini kapatin.
Sebzeler yumusayincaya kadar pisirin. Taze marul yapraklari ile süsleyip servis yapin.




Ellerinize Sağlık ve Afiyet Olsun!
yemek tarifi, yemek tarifleri

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder