8 Nisan 2010 Perşembe

KREMALI MANTARLI TAVUK+KREMALI PATATES

TAVUK YEMEĞİ İÇİN
  • YARIM KG TAVUK BONFLE (JULYEN DOĞRANMIŞ)
  • 250 GR MANTAR (İNCE DOĞRANMIŞ)
  • YARIM KUTU SIVI KREMA
  • 2 YEMEK KAŞIĞI SIVI YAĞ, MARGARİN VEYA TEREYAĞ (TERCİHİNİZE KALMIŞ)
  • TUZ, KÖRİ, KIRMIZI BİBER, KARABİBER, BİR DİŞ SARIMSAK RENDESİ

YAPILIŞI

TAVAYA YAĞ VE TAVUKLARI ALIYORUZ. ARDINDAN MANTARLARIDA İLAVE EDİP SOTELİYORUZ. BAHARATLARINI İSTEDİĞİMİZ MİKTARLARDA İLAVE EDİYORUZ. KREMASINIDA İLAVE EDİYORUZ. 5-10 DK KAYNATIP OCAKTAN ALIP SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

KREMALI PATATES İÇİN

  • 5-6 AD ORTA BOY PATATES
  • YARIM KUTU SIVI KREMA
  • YARIM ÇAY BARD SÜT
  • TUZ

YAPILIŞI

NORMALDE KREMALI PATATES FIRINDA YAPILIR. BEN TEFLON TENCEREDE DENEDİM. ÇOKTA BEĞENDİM... TAVUKLARIM PİŞENE KADAR ONLARDA PİŞMİŞTİ. KARAR SİZE KALMIŞ. YAPILIŞINA GELİNCE...

TENCEREMİZE YUVARLAK DOĞRADIĞIMIZ PATATESLERİMİZİ DİZİYORUZ. ÜZERİNE TUZUNU, KREMASINI VE SÜTÜNÜ İLAVE EDİP KAPAĞI KAPALI KISIK ATEŞTE PİŞİRİYORUZ. SICAK SERVİS EDİYORUZ. AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder