6 Nisan 2010 Salı

KROKAN YAPALIM MI ? HEMDE KAHVELİ !! (nUnU MARKA)






KAHVE SEVERLERE SEVGİLRRRRRR.

1 sb fındık ( veya fıstık-ceviz-badem-vs )
1 sb şeker
1 çk tereyağ ( her zaman koymuyorum )
1 çk granül kahve (arzu edilirse)
1 çay kaşığı kahve likörü ( varsa ve arzu edilirse)
tepsi içinde hazırlanmış yağlı kağıt .


1- şekeri teflon tavaya koyalım (altı kısık kalacak)
2- kenarları kahverengi olmaya başlayınca eriyor demektir (altını açmayınız )
3- şeker eriyince,içine malzemesini koyup karıştırın ve altını kapatın
( ben içine 3 çeşit attım bu sefer karma bir lezzet için)
4- artık hazır olan krokanlarınızı dikkatlice tepsi içindeki yağlı kağıda yayın ve soğutun. Çok sıcakkkk olacağı için asla el sürmeyin ,sakın tatmayın. Ciddi yaralanmalar olabilir !!!!
5- soğuduktan sonra,elinizle parçalara bölüp dilediğiniz yerde kullanınız.

ÇOK SEVECEKSİNİZ . AFİYETLER OLSUN...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder