6 Nisan 2010 Salı

PRİNÇ DÜNYASI :)

Kestaneli, iç pilav,

* Yeşil mercimekli bulgur pilavı,
Mısırlı Pilav,

Domatesli,kıymalı bulgur pilavı,


Nohutlu bulgur pilavı,
Domatesli pilav
KESTANELİ PİLAV
- 3 sb prinç ( 1 saat ılık tuzlu suda beklemiş , ve reis pirinç kullanırım)
- 5 sb su
- 1 iri soğan
- 1 körpe havuç -küt küp kesilmiş
- 2 yk kuş üzümü
- 1 yk fıstık
- 1/2 yk tereyağ
- 4 yk sıvıyağ
- 1/2 çk. tarçın- toz karanfil- kara biber-tuz
- 1.5 sb ayıklanmış haşlanmış kestane ( ben su değdirmem ve buharda pişiririm tüm sebzeleri)
Sırasıyla yağ,soğan kavrulur, havuç eklenip ,prinç ilave edilir, tüm baharatlar ve suyu eklenip en son üzerine kestaneler serpilir. pişirilip demlenmeye bırakılır.
Bu kimseyi yanıltmayacak tam ölçü tariftir.
BULGUR PİLAVI
- 3 sb bulgur ( reis marka kullanıyorum)
- 2 soğan
- 4 yk sıvıyağ- yarım tatlı kaşığı teyağ
- 2 domates veya salça
- 2 çarliston biber
- kıyma- kuşbaşı et- tavuk- et suyu- tavuk suyu-nohut- mercimek- mısır- havuç ( seçeneklerimdir daima )
- bir çay bardağı mercimek (reis marka ) veya
-1 sb haşlanmış nohut (reis marka )
- 1/2 çk taze çekilmiş karabiber- tuz
- 6 sb et veya tavuk suyu ( iç malzemeye göre )
Yağ,soğan pembeleştirilip, domates veya salçası eklenir, sırasıyla bulguru, etleri, sebzeleri, baharatları ve bakliyatları arzuya göre ilave edilip suyu verilir.
DOMATESLİ PİLAV
- 3 sb pirinç ( 1 saat ılık tuzlu suda beklemiş )
- 4 yk sıvıyağ + 1 çk tereyağ
- 2 iri domates
- tuz (tadına göre)
- 5 sb su (et veya tavuk veya sebze suları olabilir )
Domatesin suyu tencerede çektirilip yağı ilave edilir ve pirinçlerle kavrulur, suyu eklenip demlemeye bırakılır.
Elbetteki Pirinç ve Bulgur ,sofralarımızın vazgeçilmezleri arasındadır.. Hem yemeklerin yanında çok iyi ve doyurucu bir garnitür,
Hemde sağlık açısından çok gerekli besinlerdendir.
Bizim sofralarımızda da sık sık yerini alır.. Pilavda kestaneli, Bulgurda ise ,TERCİHİM DAİMA KEPEKLİ VE NORMAL BULGURDAN YANADIR.
AYNI *YİNG- YANG* da :)) olduğu gibi...... :)))
HEPİNİZE LEZZETLİ , BESLEYİCİ ve DENGELİ SOFRALAR DİLİYORUM..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder